V R E K K E N P A G I N A
Consuminderen, bezuinigen en besparen met een knipoog.
   Aangepast zoeken
   Bezoekt uw lokale kringloopwinkel en loop binnen

   Klik op de kaart voor een winkel bij u in de buurt.

   Betekenissen van het woord Struinen: 1) Spoor volgen, 2) Kapen, 3) Rommelen, 4) Rondkijken , 5) Rondneuzen, 6) Scharrelen, 7) Snuffelen. En dan hebben we nog niet eens alle betekenissen gehad. U kunt struinen bij een kringloopwinkel en dat kan dan klaarblijkelijk al op 7 verschillende manieren worden uitgelegd. U kunt zich ook oriënteren bij de kringloopwinkel (12 betekenissen), of laten adviseren (6 betekenissen), uzelf uitleven (3) of heerlijk genieten (14). Wat kunt u eigenlijk niet bij zo’n mooie winkel? Zo’n winkel met over het algemeen ideële doelstellingen en mensen met een klantgerichte werkhouding. Nou, u kunt daar bijvoorbeeld niet: zich een buil vallen, halogeen lassen, opgelicht worden of gras maaien. Om maar een paar zaken te noemen.

   Er schijnt een zegen op te rusten.

   Maar we dwalen af, wat overigens ook prima kan in de wat grotere kringloopwinkels, en u heeft mij verleidt tot een uitstapje dat ik niet wilde maken. Nee, kringloopwinkels zijn een zegen voor de mensheid. Dat wilde ik maar gezegd hebben. Uw scribent gaat regelmatig struinen of, nog beter, gericht op zoek bij een dergelijke winkel en komt dan zelden teleurgesteld thuis. In huis staat een doos waarin wij die goederen deponeren die we zelf niet meer gebruiken en en waarvan het teveel moeite kost om deze te verkopen via Marktplaats, Ebay of andere verkoopsites. Wanneer de doos vol is leveren we deze af, als we er in de buurt zijn of toch zelf heen gaan, bij de kringloopwinkel. Men is altijd blij met hetgeen je brengt zolang het maar werkt, heel, legaal en schoon is. Dus haal en breng uw spullen eerst bij de kringloopwinkel alvorens verder te zoeken! Dat kan u veel geld besparen en u levert een grote maatschappelijke bijdrage. Bent u wel eens in een kringloopwinkel geweest? Nee? Schaam U!! Nee hoor, dat hoeft helemaal niet. Dit was bedoeld voor het schokeffect. Dat u denkt: ojee, de Vrek veroordeelt mij, hoe nu gehandeld? En dat u zich vervolgens heenwaarts spoed. O, u was al op weg? Fijn hoor.