V R E K K E N P A G I N A
Consuminderen, bezuinigen en besparen met een knipoog.
   Aangepast zoeken
   Economisch vogelvoer.

   U had het wellicht niet verwacht maar De Vrek is een verschrikkelijke ornitholoog. De halve kip en de onbeperkte drumsticks herkent hij al van verre. Door enkel zijn tere neusje in de wind te gooien herkent hij regelmatig de bereidingswijze van de vogel. Dat doet Nico de Haan, ook niet onbekend met de vogelen des velds, hem niet na. Aan deze tip verdient u misschien niet erg veel geld maar indien correct uitgevoerd maakt het u erg geliefd. En sommigen onder u willen dat, ik kijk wel link uit, graag zijn. Als u de vogels nog nooit heeft gevoerd bespaart u zelfs helemaal niets. Maar wanneer u heel veel van die dure zakje pinda’s en zaden koopt bij uw grootgrutter of tuincentrum dan kunt u toch weer enkele tientjes per jaar in de zak houden. En wat voor briljante besparing heeft De Vrek nu weer bedacht? Weg met die dure voorverpakte, marketing-driven zakjes maar terug naar moeder natuur met het vogelvoer. Geef ze in de ochtend en aan het eind van de middag (ruim voor de zon onder gaat) uw oude brood- en aardappelresten. Kaasresten (zonder plastic omhulsel), ongezouten spek en cake vinden ze ook erg lekker.

   Let op: wel zonder zout en als het vriest zonder water of botervet!! Dat is goed voor ze en vinden ze heerlijk. Leg het op een plek neer waar ze het gemakkelijk kunnen vinden en waar ze ongestoord van katten en ander vogelhatend gedierte hun gevleugelde gang kunnen gaan. Ze zullen u erg dankbaar zijn. Gooi overigens niet meer voedsel neer dan ze in een paar uurtjes op kunnen eten: anders bevriest het of trekt u muizen aan. Als u van muizen houdt dan was dit een extra tip van De Vrek.