V R E K K E N P A G I N A
Consuminderen, bezuinigen en besparen met een knipoog.
   Aangepast zoeken
   Gebruik een navigatiesysteem in uw wagen.

    Mooie natuur om naar te kijken. Bezoekt het met uw navigatiesysteem.

   ‘Oom Bert en Tante Jannie gingen eens zorgeloos en ontspannen uit rijden met hun NSU Prins onderwijl genietend van de natuur.’ In deze zin uit het boekje ‘Mensch durf te leven’ staan toch een aantal beweringen die onderhand moeilijk verdedigbaar zijn voor mensenkinderen met een rein geweten. Dat is een boude bewering maar een beetje controversieel zijn mag toch ook wel eens zo nu en dan. Maar staat u mij toe enige toelichting te geven op de eerste zin in dit nu al weer amuserende stukje. Ten eerste is zorgeloos ontspannen rijden niet meer aan de orde omdat overal het gevaar loert. Het verkeer is dusdanig ingewikkeld dat een klein foutje u in de grootste problemen kan brengen. Het is tevens niet zorgeloos vanwege de aanslag die de winning, het transport, de raffinage en het daadwerkelijke verbruik van fossiele brandstoffen met zich meebrengt. Daarnaast staat de sterke arm op vele straathoeken te controleren of hetgeen in de Staatscourant aan wetgeving is gepubliceerd door u wordt nagekomen. Zo niet krijgt u een boete bijvoorbeeld vanwege te snel rijden of vanwege het inslaan van een verkeerde weg. En dat genieten van de natuur gaat niet op omdat u een deel van uw tijd van bedrijventerrein naar Vinexwijk rijdt of omdat er gewoon geen natuur is. We noemen een verzameling weilanden ‘Het Groene Hart’ maar hebben geen idee wat natuur ook al weer echt was.

   Investeer en bespaar.

   Enfin: deze bespaartip ging over navigatiesystemen. Vanaf het moment dat ik er één had aangeschaft kreeg ik geen snelheidsboetes meer (het systeem geeft aan wanneer ik te hard rijd), rijd ik nooit meer te hard en ik rij niet meer verkeerd. En die laatste punten schelen mij erg veel benzine en afschrijvingskosten. Nu ben ik zorgelozer en meer ontspannen in het verkeer. Door te investeren bespaar ik nu geld , geniet tegelijkertijd van meer comfort en rijd ik veiliger en rustiger. “Wow, groovy man.”