V R E K K E N P A G I N A
Consuminderen, bezuinigen en besparen met een knipoog.
   Aangepast zoeken
   Huizenruil.

   ´De sleutel ligt in de bloempot. Naast de slotgracht.´ 

   Jaarlijks ruilt De Vrek zijn onderkomen gedurende een weekend met mensen uit een ander deel van het land. Zij verblijven in zijn huis en De Vrek in hun huis. En dat doen we met gesloten beurs. U begrijpt dat de mensen die met De Vrek ruilen de gelukkigste mensen op aarde zijn gedurende dat weekend. Want ik ben niet alleen mooi, ik woon ook nog eens heel onderscheidend. Enfin, de mensen in kwestie heb ik nog nooit gezien (wat soms een voordeel kan zijn) maar het vertrouwen is er vanaf het begin en de jaarlijkse huizenruil vindt tot wederzijds genoegen plaats. Zelfs voor onze katten wordt goed gezorgd. Overigens: huizenruil kunt u met volslagen vreemden doen maar eventueel ook met verre vrienden of familie. Dat zeg ik alleen maar omdat soms het meest voor de hand liggende niet gezien wordt. Sterker nog: ik denk er nu zelf pas voor het eerst aan. Kunt u nagaan.

   Wat we zoal doen en laten:

   Wij gebruiken elkaars huis en maken het logeerbed voor hen op. Na afloop zorgen we dat alles er weer net zo bij lag als voorheen. Hoe ver u gaat met uw gastvrijheid bepaalt u zelf. Wij zeggen altijd: drink zoveel u wilt uit de kast met drank. Maar wij weten dan ook dat het geheelonthouders zijn, hahahaha. Als u bent uitgelachen kunt u dit stukje gerust verder gaan lezen. Voor het eten zorgen wij zelf. Wij gebruiken hun huis voornamelijk als uitvalbasis om in dat deel van het land uitstapjes te plegen en niet om nieuwe culinaire hoogstandjes uit te proberen. Hoewel we zo nu en dan ook wel in elkaars potten en pannen roeren. Daarnaast gebruiken we elkaars fietsen en zorgen we voor actuele tips aangaande lokale exposities, kantkloswedstrijden en andere ontspannende activiteiten. U heeft hetzelfde comfort als thuis en het kost u helemaal niets. U kunt via internet natuurlijk ook allerlei sites zien te vinden die over dit onderwerp gaan en u kunt zelfs overwegen huizen te ruilen met aardbewoners uit het buitenland. Ook dat kan vaak kostenloos. Jazeker, het leven is fantastisch.