V R E K K E N P A G I N A
Consuminderen, bezuinigen en besparen met een knipoog.
   Aangepast zoeken
   Maak vrienden en houd (van) ze.

   Samen leuke dingen doen. Dan kun je veel meer.

   Het moet toch niet gekker worden met die tips. Vrienden kosten immers geld want ze willen met u op vakantie, naar de kroeg of langs komen om uw koelkast leeg te drinken en te eten. Ja, is het niet prachtig ? De Vrek beweert telkens dat het er niet om gaat dat u zich vrekkig en armetierig gedraagt maar dat u met bespaart geld juist geniet en het uitgeeft aan de geneugten des levens. Bovendien: bij een tegenbezoek kunt u altijd nog meer bij hun gaan drinken en eten. Maar er is een andere belangrijke reden waarom het maken en onderhoud van vriendschappen op de lange duur geld oplevert. De Vrek dacht vroeger dat hij alles zelf moest doen en zelf moest oplossen. Dat ging best aardig, dankuwel, maar op een gegeven moment is er een grens. Wij kunnen niet, uitzonderingen en zonderlingen daargelaten, alleen leven. Wij hebben anderen nodig om mee te praten, onze zorgen en problemen te delen en zelfs om ze op te lossen.

   De EU steunt deze oproep.

   Samen sta je sterk en alleen is maar alleen, uitdrukkingen die waar zijn ondervond ook uw geachte scribent aan den lijve. Studies hebben aangetoond dat eenzame mensen eerder en langduriger ziek zijn. Nu kom ik wel eens in ziekenhuizen, je wilt er wel eens even uit niet waar, maar tref daar over het algemeen weinig gelukkige mensen aan. Ziek zijn kost u en de samenleving geld. Een goed advies van een vriend is van belang, iemand om mee te praten is van belang en soms is het gewoon praktisch om vrienden te hebben. Bijvoorbeeld bij de uitvoering van een klus of wanneer u vanuit het gezamenlijk netwerk weer andere mensen leert kennen die u op het levenspad kan helpen. Vrienden? Net als de EU: hartstikke belangrijk. Overigens geldt dit ook voor vriendinnen hoor.