V R E K K E N P A G I N A
Consuminderen, bezuinigen en besparen met een knipoog.
   Aangepast zoeken
   Opladers uit het stopcontact en de wereld wordt nog mooier.

   Er zijn natuurlijk altijd mensen die zo gek zijn op hun energiebedrijf dat ze die van ganscher harte steunen door zoveel mogelijk energie af te nemen. Dat moet u in principe zelf weten ware het niet dat er hardnekkige geruchten de ronde doen over zoiets als Global Warming. Nu hebben we gelukkig in Nederland nog een paar politieke partijen die daar niet aan meedoen zolang het af en toe in ons eigen land nog erg koud kan zijn. Lief, hé? Ze zorgen er wel mooi voor dat u op die manier een saaie verjaardag kunt opleuken met een fikse discussie.

   Hoe dan ook: wanneer u denkt dat u geen stroom verbruikt wanneer u opladers en transformatoren aan het stroom laat zitten zonder apparaat dan maakt u een kleine vergissing. Voel maar eens aan de oplader en merk dat deze lekker warm is. Dat komt door het stroomverbruik.

   Doe uzelf en het milieu een lol en haal alle opladers en transformatoren uit het stopcontact zodra deze niet meer nodig zijn voor hun doel: opladen. Dat bespaart u tot € 12,50 per apparaat per jaar en voorkomt tevens het ontstaan van brand vanwege het doorbranden van die dingen. Hebt u een leuk gezinnetje met een paar telefoons, transformatoren (uw deurbel heeft er misschien wel één), wat printers of wat laptops die opgeladen en wel van het stroomnet blijven snoepen dan kunt u tot € 100,00 per jaar besparen.