V R E K K E N P A G I N A
Consuminderen, bezuinigen en besparen met een knipoog.
   Aangepast zoeken
   Schrijf uw goede voornemens op en deel ze met anderen.

   Want we willen alle goede voornemens die we hebben tot uitvoer brengen. Ja hoor, we hebben er sin an. We maken een plan, vertellen het aan anderen zodat de sociale druk toeneemt en we nemen ons elke dag voor aan het plan te gaan werken.

   Wat heerlijk, alle opties voor een bloeiende en gezonde toekomst liggen voor ons open. En alleen wij zelf kunnen deze opties verzilveren. Wanneer we niet werken aan onze goede voornemens kunnen we enkel onszelf de schuld geven. U bent de kapitein van uw eigen boot. U bent de baas. U bent Master of the Universe: onoverwinnelijk! En anders doet u maar even net alsof. Maar serieus mensen: goede voornemens werken alleen als we eraan werken. Probeer ze actief te houden in uw hart en in uw hoofd. Schrijf op welke doelen u wilt bereiken. Maar niet meer dan twee tegelijk. Anders wordt het een te zware opgave. Stoppen met roken en geld besparen gaat prima samen. Maar stoppen met roken, afvallen, geld besparen en meer boeken lezen (om maar wat voorbeelden te noemen) tezamen gaat niet lukken. Probeer eerst eens één of twee reële doelen te halen. Werk aan die doelen en zorg dat u trots bent op u zelf.

   Niet teveel want anders breek het lijntje.

   Als u teveel veranderingen in één keer tot stand wilt brengen zult u, vervelend genoeg, falen. Door de jaren heen opgebouwde routines zijn moeilijk te doorbreken. Meerdere routines tegelijk doorbreken is een vrijwel onmogelijke opgave. Elke reis begint met kleine stappen. Veel kleine stappen maken de reis. Zen.