V R E K K E N P A G I N A
Consuminderen, bezuinigen en besparen met een knipoog.
   Aangepast zoeken
   Zorg dat u thuis altijd een eenvoudige maaltijd kunt bereiden.

   De Vrek is wel eens een hele dag onderweg en heeft dan bij aankomst in zijn schamele behuizing geen zin meer om een maaltijd, of wat daarvoor moet door gaan, te bereiden. Dan is ie moe. ‘Tjonge wat ben ik moe,’, zegt hij dan, ‘zo moe dat ik niet meer kan koken. Laat ik eens naar de Chinees gaan rijden, dan 30 minuten wachten met een biertje in de hand en dan weer terug naar huis met de voor € 15,00 verworven vette klodder bami kroepoek.’ Is hij uiteindelijk bijna een uur onderweg geweest. O ja hoor, wat zijn we moe. Nietwaar: we zijn gewoon lui en dat is één van de 7 doodzonden! Wist u dat? Daar zou ik als ik u was dan mooi niet aan mee doen. Maar u begaat nog een doodzonde namelijk die van vraatzucht. Als u zich dat realiseert leidt dat op zijn beurt weer tot gramschap. Mijn hemel: nog een doodzonde. U is reddeloos verloren ! Daar helpt geen lieve moer of zoete lieve Gerritje meer aan. Enkeltje naar de hel.

   Lees hieronder verder want het stukje is nog niet ten einde.

   Ga dus nooit naar de Chinees, snackbar of pizzeria als u lui bent, maar zorg dat u een gemakkelijk te bereiden en gezonde maaltijd kunt genieten. Leg iets in de diepvriezer (bijvoorbeeld wat stamppot maaltijden) of zorg ervoor dat u altijd pannenkoekmix, een blik soep of iets in die trant voorradig houdt. Dan heeft u iets wat u met weinig moeite snel kunt bereiden en u bespaart aanzienlijk. Zeker wanneer u ook nog kinderen of een partner thuis heeft met afwijkende smaakpapillen. Dit is geen pleidooi om voornoemde etablissementen te vermijden. Af en toe gewoon doen want het is erg lekker. Maar vermijd de verleiding wanneer het niet nodig is en u zich later schuldig voelt. Weest voorbereid en vul uw voorraad aan met een gemakkelijk te bereiden edoch voedzaam maal. U merkt: ik let op u! Voelt dat niet veilig?