V R E K K E N P A G I N A
Consuminderen, bezuinigen en besparen met een knipoog.
   Aangepast zoeken
   Verhoog uw verstandelijke vermogen en bespaar tegelijkertijd.

   Van boeken maakt men films. Van films worden weinig boeken gemaakt.

   Was het niet Confucius die zei: “Sommigen hebben maar één boek in zich, anderen een bibliotheek.” Nee! Dat was Confucius niet maar de ons helaas ontvallen, in het jaar 1800 om precies te zijn, Sidney Smith. Groucho Marx sprak ooit de woorden: "Ik moet zeggen dat ik televisie erg leerzaam vind. Op het moment dat iemand de televisie aanzet, ga ik naar de bibliotheek en lees een boek." U weet dat de Vrek beschikt over een hoge intelligentie. Zo ben ik echter niet geboren moet u weten. Daar is heel wat scholing en schaafwerk aan vooraf gegaan. Nog steeds verdiep ik mij in allerlei onderwerpen ten einde een succesvolle deelname aan de quiz ‘Twee voor Twaalf’ af te dwingen. Al hetgeen ik in de loop der jaren aan kennis heb opgedaan heb ik gehaald uit boeken die ik goeddeels geleend heb bij de bibliotheek.

   Germaanse Wijsgeren

   Een tijdlang dacht ik de wijsheid te kunnen halen uit televisieprogramma's zoals Der Alte, Derrick, Tatort, Der Kommissar, Cobra 11, Grosstadtrevier, Ein fall fur Zwei en Commisaris Rex. Uiteindelijk werd ik wel een expert in het oplossen van moorden en het maken van kwinkslagen in een andere Germaanse taal, maar voor mijn werk bleek ik er niet zo veel aan te hebben. Ook van het kijken naar Wie van de Drie, Boer zoekt Vrouw en Hart van Nederland (‘Vrouw breit sok’) werd ik op zijn zachtst gezegd niet wijzer. Wel werd ik chagrijnig van de gedachte dat het leven mij ontglipte terwijl ik naar het leven van andere zat te kijken (citaat van Acda und der Munnik die John Lennon citeerden die Allen Saunders napraatte) . Voor mij uiteindelijk aansporing genoeg om mijn lidmaatschap van de bibliotheek weer eens nieuw leven in te blazen. Goedkoper lezen, DVD’s, spelletjes en CD’s huren bestaat niet. Voor de prijs van één boek kunt u een heel jaar zoveel boeken en geluiddragers lenen als u wilt. Geniet van een bezoek aan de bibliotheek, het brengt u zoveel en kost u zo verschrikkelijk weinig. Weg met de televisie en leef, zing en dans. Can’t you feel a brand new day?