V R E K K E N P A G I N A
Consuminderen, bezuinigen en besparen met een knipoog.
   Aangepast zoeken
   Ork Ork Ork Nanu Nanu (dit gaat best wel over soep).

   Leuk hoor: Mindy (en Mork)

   Ondanks de titel gaat ook dit weer een zeer samenhangend stukje worden. Zet u schrap, hijs de zeilen en prijs de dag niet vooraleer het avond is. Mork komt van Ork. Voor de mensen die na 1973 tot leven gewekt zijn: Ork is een planeet en een bewoner met de naam Mork werd door het lokale bestuur van Ork naar de aarde gestuurd om u en mij, maar vooral u, te bestuderen. Daar ontmoette hij een vrouw met de naam Mindy. En zo kwam de komisch bedoelde serie Mork en Mindy op televisie. Mork van Ork zei altijd de woorden Nanu-Nanu wanneer hij iemand ontmoette. Hij heeft de inburgeringstoets dan ook niet doorstaan en de uiterst sympathieke Minister Leers heeft hem uiteindelijk op de trein naar huis gezet waarna we niets meer van hem, en Mindy, hebben mogen vernemen (hetgeen wel vaker gebeurt als wij mensen heenzenden). Mork kon met zijn vinger vloeistoffen opzuigen. Maar harde stukjes pasten daar niet in zodat hij nimmer van onze aardse soepen geproefd heeft. Dan zei Mindy tegen Mork: ‘Ork, Ork ,Ork, soep eet je met een …..?’ En dan zei Mork:  ‘Vork’.  Dat was een foutieve veronderstelling van onze kolderieke vrind. En nu we het er toch over hebben: wist u dat soep een ontzettend goedkope, gezonde, snel te bereiden en uiterst voedzame maaltijd oplevert?

   "Gaat die Vrek ons nu ook al een recept geven?"

   Wat heeft u nodig: zout, peper, bouillonblokjes, vermicelli en een zakje soepgroente. Nog beter: ui, selderij, wortel, prei en bloemkool uit eigen tuin. Indien gewenst kunt u er wat gehaktballetjes bijvoegen. We hebben het hier dus niet over de duurste ingrediënten.  Maar er komt nog iets bij en dat is wat ik het schaalvoordeel noem. U kunt in één keer heel veel soep maken en verdelen over verschillende schalen. En die eet u later in de week nog eens een keer of u vult er uw vriezer mee. Voor ongeveer € 1,00 per persoon kunt u een heerlijk bord soep maken en die hoeft u later enkel nog maar op te warmen (scheelt kookkosten). Maar u kunt het zo duur maken als u wilt. Daarom adviseer ik u om in overweging te nemen om één keer per week een soepmaaltijd te nuttigen: lekker, gemakkelijk en snel, gezond en niet duur. Serveer er een plakje brood bij en twee porties spareribs. Dat laatste was een grapje. De rest was serieus.