V R E K K E N P A G I N A
Consuminderen, bezuinigen en besparen met een knipoog.
   Aangepast zoeken
   Wat te doen met uw vaste telefoonaansluiting?

   Wat was de functie van dat rare knopje rechtsbeneden? 

   De Vrek heeft, het zal u niet verbazen, de tijd nog meegemaakt dat de telefoon in de gang van het huis stond. Het had een eigen tafeltje en zat daar met zijn draaischijfje en dat onduidelijke knopje rechtsonder (wat was dat toch?) zeer comfortabel op een Smyrna-kleedje. Dat tafeltje was meestal voorzien van een lade waarin een notitieblokje lag, een telefoonklapper, een rolletje Rang en een pen. Onderop het tafeltje lagen de telefoonboeken van de regio. Ook van vroeger: pijnbank, strontemmers, builenpest, guillotine, armenhuizen, kruistochten en aderlaten. En missen we al deze zaken? Wat zou u gebeuren wanneer u, als bezit(s)ter van een mobiele telefoon, geen vaste telefoonaansluiting meer zou hebben? De laatste tijd hoor ik steeds vaker mensen die besloten hebben om alleen nog maar mobiel te bellen en de vaste aansluiting de deur uit te doen. Reden: ze worden toch enkel maar op het mobiele nummer gebeld en als men omrekent wat het per binnenkomend telefoontje kost om de vaste lijn aan te houden dan wordt het pijnlijk duidelijk hoe duur die vaste aansluiting daadwerkelijk is.

   Doet allen mee.

   Dus: opzeggen, weg ermee, de nieuwe tijd is aangebroken, het hoeft niet langer en  doe iets leuk met dat bespaarde geld. Wel even een waarschuwing. Is uw vaste telefoonabonnement onderdeel van een pakket (bijvoorbeeld met  internet, telefonie en televisie) wees dan heel erg verschrikkelijk ontzettend helder in uw communicatie naar de leverancier. U zou niet de eerste zijn die het telefoonabonnement op wil zeggen en vervolgens op een ochtend ontdekt dat de televisie niet meer werkt, een doos krijgt thuisbezorgd met een welkomstpakket voor de nieuwe internetverbinding en tot zijn schrik de vaste telefoon nog hoort overgaan. Brei dat maar weer eens recht. Schrijf daarom een heldere brief of e-mail dan heeft u altijd iets om op terug te vallen. En als u stopt met uw vaste telefoon dan bespaart u ook op de stroomkosten voor het (meestal tenminste) op te laden en het in gebruik zijnde apparaat en de periodieke investering in een nieuw toestel.  Nederland wordt steeds moderner. Doet allen mee! Gelieve standbeelden ter mijner ere in overleg te plaatsen na goedkeuring van het model en houdt rekening met de minimumhoogte van 4 meter vanaf de 3 meter hoge sokkel.