V R E K K E N P A G I N A
Consuminderen, bezuinigen en besparen met een knipoog.
   Aangepast zoeken
   Ga in de winter uw zomervakantie vieren.

   'Niet heel erg lekker.'

   Waarom mijn vachtje zo mooi glanst.

   Ga toch lekker in de winter op zomervakantie. Blijf in de zomer lekker thuis of werk door. Zullen we eens samen de voordelen op een rijtje zetten? Heeft u daar zin aan? Kom dan gezellig naast me zitten, dan typen we dit verhaal samen tot een goed einde.  Zo, we kunnen beginnen. Gezellig hoor. Eerst even een paar uitspraken die op het randje balanceren want dan hebben we dat alvast weer gehad: heeft u de laatste jaren wel eens een echt leuke Eskimo ontmoet die grappend en grollend zijn weg door het leven baant? Heeft u wel eens onbedaarlijk moeten lachen om iemand uit Lapland? Mijn persoonlijk motto luidt: een dag niet geleefd is een dag niet gelachen.  Maar als ik dag en nacht in het donker zou moeten zitten en rendieren moest eten, dan zou de glans ook van mij en mijn vachtje als sneeuw voor de zon verdwijnen. Daarom gaat De Vrek bij voorkeur in de winter naar de zon. Even wat vitamines tanken die goed zijn voor de huid en die tegelijkertijd wat stofjes in de hersenen aanmaken waardoor de gemoedsrust en bijbehorende stemming weer naar ongekende hoogtes stijgt.  

   Zomerbestemmingen in de winter bezoeken levert u een aardige financiële besparing op omdat vaak zowel de reis als het verblijf tegen lagere prijzen wordt aangeboden. Verder is het veel rustiger in de toeristenoorden waardoor bij sommige etablissementen een gunstiger tarief op de menuborden verschijnt. Anders gezegd: de prijzen zijn vaak lager dan in het hoogseizoen. Ook zijn er dan vaak minder kinderen (u moet zelf maar zien welke conclusie u aan dat gegeven wenst te verbinden).

   Patroondoorbrekend handelen.

   Omdat u in de winter gaat kan de verwarming thuis op de laagste stand en het stroomverbruik daalt gelijk mee: in de winter branden de lampen langer dan in de zomer. Kassa ping. Waarom gaan we eigenlijk massaal op reis op het moment dat het hier, zijnde het land Nederland, mooi weer wordt? Natuurlijk we hebben er wel eens slechte zomer tussen zitten maar over het algemeen is het hier, naar mijn onbescheiden en vaak gevraagde mening, in de zomer beter weer dan in de winter. Overweeg eens om dit patroon te doorbreken en bespaar veel geld door de zomer op uw eigen balkon of in uw eigen tuin door te brengen. Het is maar een idee. Gaat het verder goed met u, vroeg hij belangstellend. Fijn hoor, antwoorde hij geheel gerustgesteld. Dan mag u nu weer gaan.