V R E K K E N P A G I N A
Consuminderen, bezuinigen en besparen met een knipoog.
   Aangepast zoeken
   Douchen, tanden poetsen en scheren: onvoordelig multi-tasken.

    

   'Te kaap'ren varen maakt altijd weer de man in je wakker. Heerlyck.'

   Al die willen te kaap'ren varen

   Moeten mannen met baarden zijn

   Jan, Pier, Tjoris en Corneel

   Die hebben baarden, die hebben baarden

   Jan, Pier, Tjoris en Corneel

   Die hebben baarden, zij varen mee

   Harderwijk.

   De Vrek is niet voornemens om binnen afzienbare tijd te kaap’ren te gaan varen. De coupletten die op het bovenstaande volgen beginnen met ‘Al die ranzige tweebak lusten’,  ‘ Al die deftige pijpkens smoren’ en  ‘Al die met ons de walrus killen’. Welnu: smerig beschuit krijg ik niet achter mijn huig, roken heb ik reeds jaren geleden opgegeven (besparing thans € 1.860,00 per jaar, u was toch ook al gestopt?) en de laatste keer dat ik een walrus doodde (2009 in Harderwijk) kreeg ik een boete van € 500,00 en 3 maanden ontzegging tot het park. Dus ook dat is geen reden meer om de baard te laten staan. Elke ochtend grijp ik naar het scheerapparaat ten einde decent en fris van de lever aan het ontbijt te verschijnen onderwijl luid zingend dat ‘…ik zo blij ben dat ik een stukje van de wereld ben. Dat ik de yen, de dollar en de euro ken…’. Dat ik een elektrisch scheerapparaat gebruik is nieuw. Eerder scheerde ik mij met een scheermesje onder de douche. Maar nadat ik de futuristische prijsstelling van scheermesjes eens tot de weke delen van mijn hoofd liet doordringen ben ik er onmiddellijk mee gestopt. Scheermesjes zijn belachelijk duur!

   Het onderstaande wilt u niet weten.

   De Vrek had daarnaast nog een andere onhebbelijkheid: ik scheerde mij tijdens het douchen. Liters kostelijk vocht verdween onder mijn voeten door zo het doucheputje in. Ik combineerde douchen en scheren maar waarom eigenlijk? Het bespaarde uiteindelijk helemaal geen tijd en het douchen werd elke dag minutenlang nodeloos verlengd. Om over de aanslag van het scheerschuim op de portemonnee en het milieu nog maar te zwijgen. Vandaar mijn overstap naar het elektrisch scheren en ik moet zeggen het is niet alleen veel goedkoper maar uiteindelijk ook efficiënter. Ik scheer mij namelijk tijdens het uitvoeren van de grote boodschap. Ja….,…ehm… sorry, dit wilde u vast niet weten. Ik overschrijd hier een grens en dring u een beeld op hetwelk ik u beter had kunnen besparen.  Een andere onhebbelijkheid die ik thans achter me heb gelaten: tanden poetsen tijdens het douchen. Doe ik ook niet meer. Overigens ook niet tijdens het doen van de grote boodschap, mocht u dat al denken, want  ik zeg altijd: poepen, tanden poetsen en scheren zijn lastig te combineren. Poëzie: ik lust er wel een papje van.

   Dit is dan weer wel boeiende informatie.

   Beperk uw douchetijd en daarmee het verbruik van water en gas door het douchen alleen te gebruiken om uw lichaam te reinigen en combineer het niet met tanden poetsen, scheren, oren reinigen of andere activiteiten. Overweeg daarnaast eens een andere manier van scheren. Het hoeft niet altijd voordeliger te zijn maar reken eens uit of het doorbreken van uw huidig scheerpatroon u voordeel oplevert (‘k denk het wel).