V R E K K E N P A G I N A
Consuminderen, bezuinigen en besparen met een knipoog.
   Aangepast zoeken
   Start uw eigen Leesmapkring

   'Klik op het plaatje om het formulier neer te laden.'

   Tijdschriften zijn, om begrijpelijke redenen, duur en tegelijkertijd is ons budget niet altijd toereikend om onze leeslust te bedwingen. U wilt graag meer lezen maar komt niet regelmatig in de bibliotheek en u vindt het terecht gênant om in de winkel uitgebreid te gaan lezen. Als u ergens op visite bent dan is het ten opzichte van de gastgever ook weer niet erg aardig om verzonken te raken in een interessant artikel aangaande de jeugdpuistjes van de één of andere artiest, het recept van de week of het verband tussen beide. Begin daarom uw eigen leesmap en u zult veel geld besparen en toch uw leeshonger kunnen stillen.

   Vereniging ter Ontwikkeling van Sociale Cohesie Bevorderende Activiteiten (VeOnSoCoBeAc)

   Wilt u, hoewel ik mij daar geen enkele voorstelling van kan maken, mateloos populair worden? Heeft u de dringende wens om in uw omgeving gewaardeerd te worden vanwege uw zin tot ondernemen? Start dan vandaag nog uw eigen leesmapkring. Bel een aantal mensen op en vraag of ze meedoen. Vraag uw buurtgenoten of mensen in uw brei-/voetbal-/dans-/dorps-/geschiedkundige-/biljart- of andere vereniging om deel te nemen en ga direct aan de slag. Een leesmap starten is niet alleen gemakkelijk en voordelig maar u wordt er tegelijkertijd wijzer van en haalt de contacten met gelijkgestemden aan. Dit initiatief wordt dan ook van harte ondersteund door de VeOnSoCoBeAc. Zo schreef hun secretaris aan de Vrek: “Wij ondersteunen uw initiatief. Na lang beraad doen wij dit tevens van harte. Gaat voort, mijn beste.”

   Hoe het werkt

   U heeft een tijdschrift, of iets anders lezenswaardigs (iets waarvan u weet dat u daar de anderen in uw kring een plezier mee doet) en stopt deze in een tas, doos of map. Vervolgens brengt u deze naar een goede buur/verre vriend/familielid/uw geliefde/kennissen/zorgcentrum met het verzoek deze na een week door te sturen naar iemand anders. Spreek van tevoren een kring af met bijvoorbeeld 5 mensen die mee willen doen. Zorg de eerste 5 weken vervolgens voor een wekelijkse aanvoer: dus elke week een map/tas/doos met tijdschriften. Niet teveel tegelijk want anders wordt het misschien te onoverzichtelijk. Spreek met elkaar af hoeveel bladen u inbrengt. Wen aan elkaar en aan de werkwijze; geef het even de tijd om zich te ontwikkelen.

   En de Vrek zou de Vrek niet zijn als hij het u niet gemakkelijk zou maken met een handig formuliertje dat u hier kunt downloaden. Merkwaardig overigens, het valt mij nu pas op, dat mijn schrijftrant steeds koninklijker wordt. Het zal de evolutie zijn. Misschien iets voor een later moment om bij stil te staan. Hoe dan ook: print het formuliertje uit. Zet uw eerste tijdschriften/weekbladen/interessante artikelen/stripboeken op het formulier en breng het naar de eerst volgende op de lijst. Deze brengt het weer naar de volgende net zo lang tot het pakket weer bij u uitkomt. Vervolgens verwijdert u uw inbreng en voorziet de map/doos/tas weer met een verse inhoud en de cyclus neemt weer een aanvang. Spreek met elkaar tevoren goed af wat u van elkaar verwacht en dat het wel echt de bedoeling is dat de map op regelmatige tijden volgens afspraak wordt doorgegeven. De Leesmapkring is powered by de Vrek and supported by VeOnSoCoBeAc. Dat zit wel goed dus.