V R E K K E N P A G I N A
Consuminderen, bezuinigen en besparen met een knipoog.
   Aangepast zoeken
   Bespaar op aspartaam en mufdrank

   Dit is wel degelijk polariserend bedoeld.

   Russisch Roulette: een spel voor het hele gezin.

   Wat zijn wij mensen toch rare mensen. Aan de ene kant willen we gezond en verantwoord leven zodat we zonder gebreken en vol van vreugde de zilvergrijze jaren doorbrengen. Aan de andere kant stoppen we ons vol met allerlei ingrediënten die op zijn minst het leven niet verlengen. De sigaret is daar het bekendste voorbeeld van. Maar ook oplosmiddelen in verf, asbest en DDT verkorten de gemiddelde ziekenhuisopname niet. Vroeger mochten schilders hun hele leven boven de verfdampen hun werk doen, werden sigaretten aangeprezen door doktoren, werd asbest de hemel ingeschreven en zouden we een samenleving zonder DDT niet in stand kunnen houden. Ergens wisten we wel dat het niet goed was, maar zolang de wetenschap niet het tegendeel kon bewijzen werd voortgegaan met de productie en ongebreideld gebruik. Aspartaam, die kunstmatige zoetstof die in veel ‘light’ producten zit, verkeert al jarenlang in een verdachte hoek en slaagt er maar niet in om daar uit te komen. Hmmm? Rook? Vuur? Je kunt er erg ziek van worden zeggen velen en zij onderbouwen hun stelling met allerlei wetenschappelijke rapporten en feiten. ‘Niet waar!’, roept de industrie en frisdrankenlobby om het luidst: ‘Het is hartstikke gezond en zou eigenlijk direct na de geboorte intraveneus toegediend moeten worden.’  Nou ja zeg.  Zoekt u zelf maar eens op internet en maak uw eigen hersens op (make up your own  mind). U weet dat ik nergens een mening over heb en u zeker niet zal indoctrineren met mijn eigen, altijd juiste, denkbeelden. De kans, maar nogmaals trek alstublieft uw eigen conclusie, dat ik aspartaam tot mij neem is net zo groot als mijn vrijwillige deelname aan een potje Russische roulette waarbij ik de enige deelnemer ben en honderd gokkende benevelde onberekenbare types gespannen, maar tegelijkertijd geamuseerd, toekijken wanneer ik de vinger aan de trekker leg.

   Spruitjessap

   Frisdranken, in tegenstelling tot mufdranken en spruitjessap, zijn mateloos populair en duur. Er zijn twee varianten: met suiker en zonder suiker. In de variant mét suiker zit zoveel suiker dat u er dik van wordt. De Vrek kent mensen die voor het slapen gaan een fles cola opdrinken en zich er tegelijkertijd over verbazen dat ze aan slapeloosheid lijden. Uw terechte conclusie is: de Vrek moet eens snel wat intelligenter volk aan zich binden. In de ‘light’ variant van frisdrank zit aspartaam. Als u zeker weet dat aspartaam gezond is en uw leven verlengd zou ik zeggen: ga uw gang. Bij twijfel: neem het tot u en speel uw eigen Russisch roulette spel. Maar het beste en goedkoopste is het om alle frisdranken te mijden. Neem toch een lekker glas water, pers een sinasappel uit, maak een smoothie of uw eigen appelsap en speur eens op internet naar leuke drankjes die u zelf kunt maken. Ranja is ook goedkoop, er zijn gezonde varianten van, en het is nog lekker ook. Zonder frisdrank, roken, asbest en DDT is het ook best leuk om te leven hoor. En dat bedoel ik in het geheel niet, ik ken het woord niet eens en lees het straks echt voor het allereerst, polariserend.