V R E K K E N P A G I N A
Consuminderen, bezuinigen en besparen met een knipoog.
   Aangepast zoeken
   Kleed u goed aan tegen de kou

   'Er bestaat geen slecht weer maar wel slechte kleding.', Noors gezegde.

   In mijn kelder, waar de Vrek te midden van weckflessen en pekelvlees het voorjaar afwacht, bereiken mij in de wintermaanden vaak verontrustende berichten betreffende eventueel ingetreden kou. U schijnt het des winters meestentijds zwaar te hebben daarbuiten. Nu zijn er lieden die dit moment aangrijpen om zich te wapenen tegen de kou met allerlei duur aangeschafte kledingstukken. Dat is niet nodig en kost u erg veel geld.

   Ten einde te amputeren lichaamsdelen te vermijden is het terecht van belang zich goed te weren tegen het barre weer. Bij de laatste Elfstedentocht heeft de Vrek zich helemaal ingesmeerd met Vaseline en heeft vervolgens de hele dag op het tochtige ijs gestaan zonder het koud te hebben. Ook de voeten werden niet vergeten bij het insmeren. Kledingadvies: spijkerbroek met daaronder een trainingsbroek, een goede winddichte jas, droge gebreide sokken in droge schoenen of laarzen met profiel, een gebreide trui met 2  t-shirts, handschoenen, sjawl en muts en er is niets aan de hand. U hoeft helemaal geen duur ondergoed of rare schoenen aan te schaffen. Kleed u gewoon stevig aan en smeer u goed in. Neem wel watervrije Vaseline.


   De heer Jort Kelder, bij wie het noemen van mijn naam vast geen warme gevoelens oproept, voerde om voor hem moverende redenen campagne tegen de aanwezigheid van ijsmutsen van Unox bij een aanstaande, wanneer dat ook moge zijn, te verrijden Elfstedentocht. En de fabrikant van zowel Vaseline als Unox is Unilever. Is dat niet waarlijk grappig? U hoeft niet te lachen? Ach, ik eigenlijk ook niet.