V R E K K E N P A G I N A
Consuminderen, bezuinigen en besparen met een knipoog.
      Aangepast zoeken
      Discipline is de basis van succes

      Rustig huis, rustig hoofd. Orde en tucht. Reinheid, regelmaat en rust. Mooie woorden. Soms zit ik in mijn kelder deze woorden in relatie tot mijn bestaan te overdenken. Dat maakt allerlei warme gevoelens bij mij los want ik heb het goed. En de reden dat ik het goed heb is, naast mijn lieftallige vrouw zonder wier lichtend voorbeeld mijn aardse reis aanmerkelijk stroever zou verlopen, dat ik zo’n evenwichtig personage ben. Een opgeruimd en schoon huis geeft mij rust. En vanuit rust kan ik weer zaken ondernemen en heb ik de geestelijke ruimte om scheppend te denken en handelen. Door mijn gezonde levensstijl, waarbij een goede nachtrust onontbeerlijk is, sta ik elke ochtend kwinkelerend van vreugde en vol dadendrang op. Soms heeft de Vrek te diep in meerdere glaasjes gekeken na een avond van ontspannende activiteiten in een etablissement waar het goed toeven was waarbij met derden betekenis gegeven werd aan het woord bacchanaal. Dat moet zo nu en dan eens kunnen. Daags nadien ben ik niet geheel mans hetgeen in stemming en resultaat van mijn inspanningen tot uitdrukking gebracht wordt. Dat is op dat moment even jammer maar, de daaraan vooraf gegane avond indachtig, best te billijken. De boog kan immers niet altijd gespannen zijn. Hoe dan ook: zorg voor rust, opgeruimdheid, reinheid, discipline en regelmaat. Dat kost niets maar levert u ontzettend veel op. U voelt zich beter, zult meer bereiken en zich vervolgens nog beter gaan voelen. En dan wou ik tot slot nog iets zeggen over spiralen en opwaarts maar dat weet ik even zo snel niet meer daar er gisteravond een bonte avond werd gehouden in een lokaliteit van zekere naam en faam waarvan ik mij alleen nog de scéne bij de glasbak kan herinneren. Kijk…, dat bedoel ik dus.