V R E K K E N P A G I N A
Consuminderen, bezuinigen en besparen met een knipoog.
   Aangepast zoeken
   Stofzuigen : een bron van bespaarvreugde

   Dag allemaal! Heeft u er ook weer zo'n zin in vandaag? Nou, ik ook hoor. Even snel een paar bespaartips en hup aan de slag maar weer. Daar komen ze aan hoor: Let bij de aanschaf van een stofzuiger goed op het energieverbruik. Daar zitten behoorlijke verschillen tussen. Goedkoop kan dan duurkoop zijn. Laat u dus goed voorlichten door de vakhandel. De meeste stofzuigers zijn traploos instelbaar. Gebruik die optie want u hoeft de stofzuiger echt niet de hele tijd op het maximum aantal toeren te laten draaien. Dat is slecht voor uw stroomverbruik en slecht voor de motor van de stofzuiger. Ledig de stofzuigerzak op tijd. U kunt hem ook, als u niet astmatisch of allergisch bent, ledigen in de vuilnisbak en opnieuw gebruiken. Een te volle stofzuigerzak zorgt voor een inefficiënte werking van de motor. En tot slot: gebruik een een zachte bezem, stoffer en blik om uw harde vloer (hout/plavuizen/tegels/steen/laminaat/zeil) te reinigen. Even lekker nadweilen en u bent weer het perfecte huisvrouwtje/mannetje. 

   En u moet zelf maar weten wat u doet met zo'n oplaadbare, meestal binnen een paar jaar defect rakende, handstofzuiger die 24 uur per dag aan de oplader ligt om het geld uit uw zakken te zuigen. Heeft u het echt nodig of kunt u bij kleine ongelukjes ook de 'gewone'stofzuiger ter hand nemen? 

   En nu hoor ik u weer denken: 'Die Vrek toch, geeft hij weer zomaar 6 stofzuigertips. Hoe doet hij dat toch?'