V R E K K E N P A G I N A
Consuminderen, bezuinigen en besparen met een knipoog.
      Aangepast zoeken
      Sopa Verde: een gecombineerde parfum en vloerreiniger

      Onlangs stapte ik een parfumerie binnen alwaar ik een flesje reukwater pakte waarmee ik naar de uitbaatster liep. ‘Wat is uw parfum toch lang houdbaar.’, zei ik terwijl de vrouw aan de toog mij met bewonderende blikken gadesloeg. ‘O mooie man in wiens ogen ik het liefst zou willen verdrinken, hoe komt u daar zo bij?’, zei zij. ‘Omdat u schijnbaar een oude restpartij op de kop heeft getikt want de prijzen staan zo te zien nog in Italiaanse Lires vermeld.’ Dat bleek niet zo te zijn, het was een hagelnieuwe partij en de vermelde prijs was in Euro’s uitgedrukt. Heel erg duur dus, naar mijn bescheiden maar welluidende mening. Voor mij aanleiding om binnenkort ook maar een geurwatertje op de markt te brengen onder de naam Sopa Verde: het enige parfum waarmee u ook uw keukenvloer kunt dweilen.  De basis van dat parfum is inderdaad groene zeep. Als u wilt bezuinigen dan is parfum wellicht een luxe artikel dat daarvoor in aanmerking kan komen. Persoonlijk vind ik alle parfums stinken en ben ik nog nooit opgewonden geraakt van de geur van welk reukwatertje dan ook. Maar dat is natuurlijk strikt persoonlijk. Ik heb het de afgelopen weken aan nog eens 132 mannen gevraagd en zij onderschreven allemaal, en ook bij hen was het strikt persoonlijk, mijn stelling: parfum stinkt. Maar goed: er zijn veel mensen die het heerlijk vinden en ik ontzeg niemand het recht op een geurtje. Wat zou er gebeuren als niemand meer parfum zou gebruiken en we het bespaarde geld zouden besteden aan het vervangen van alle gloeilampen in huis voor LED-lampen?