V R E K K E N P A G I N A
Consuminderen, bezuinigen en besparen met een knipoog.
   Aangepast zoeken
   Flexitariërs Vegetariërs Veganisten: toffe lui!

   Zie minimaal één dag per week af van het eten van vlees of vis. Eet die dag heel bewust vegetarisch en u bespaart niet alleen geld maar u eet ook gezonder, levert een bijdrage aan het milieu en vermindert dierenleed.  Er zijn zoveel goed smakende alternatieven voor vlees dat er bijna geen excuus meer te vinden is voor het eten van dieren. Voor de goede orde en om mijn standvastigheid in deze te beklemtonen: zodra er één vleesliefhebber naar me toe komt met een dier dat volledig vrijwillig instemt met het feit dat hij of zij voor de vleesproductie wordt opgekweekt, in dieronvriendelijke omstandigheden (en dat zijn stallen per definitie) en zich bereid verklaart om door ons gedood en opgegeten te worden dan zal ik mijn stelling herzien. Tot die tijd is er niemand die mij van het tegendeel kan overtuigen: dieren eten hoort niet.

   De Vrek is een hypocriet

   Zo, en dan ga ik u nu bekennen dat ook de Vrek heel erg graag vlees en vis eet. Ik vind het heerlijk en ben te egoïstisch om helemaal van het eten van dieren af te zien.  ‘Wat is dit toch een verwarrend stukje Vrek, u zet me  op het verkeerde been alsmede aan het denken.’, voel ik u denken. Langzamerhand, onder invloed van en met dank aan mevrouw de vegetarische Vrek op wie ik zeer trots ben, eet ook ik minder dieren. De alternatieven zijn ruimhartig te verkrijgen, ze smaken goed en zijn vaak goedkoper. Dat geldt ook nadrukkelijk voor de maaltijden in restaurants: daar krijgt men steeds beter door dat men ook de vegetariër dient te behagen. Wellicht eindig ik als vegetariër. Tot die tijd zal ik mijn wankelmoedige houding in deze onderwerp laten zijn van uw spottende hoon en besef ik dat ik als valse profeet door het leven ga. Het zij zo. Maar wel een valse profeet die minder dieren eet. Dat is in ieder geval iets. Kom op mensen: wordt op zijn minst flexitariër en anders vegetariër of, sterker nog, veganist. Dieren horen geen product te zijn. Eet smakelijk.

   Over smakelijk gesproken: sinds september 2013 waart het woord  poepvlees door onze hypervibrerende (ik weet ook niet waarom ik dat woord gebruik, het was er ineens) samenleving. Een vunziger woord is niet te vinden. Laat staan te eten. En toch doen velen van ons juist dat. Elke dag maar weer. Maar dit terzijde, sprak uw oordeelvrije oordelende. Nogmaals: eet smakelijk.