V R E K K E N P A G I N A
Consuminderen, bezuinigen en besparen met een knipoog.
   Aangepast zoeken
   Geluk is de kunst een boeket te maken van de bloemen waar je bij kunt.

   Fleur uw huis eens op met zijde of kunststof bloemen. Ze zien er hedentendage zo bedrieglijk echt uit. Natuurlijk, niets is zo mooi als het origineel. Maar aan de andere kant: zijde en kunststof bloemen gaan een mensenleven mee. Dat kan van de tulpjes die de Vrek laatst uit eigen tuin haalde niet gezegd worden. Die lieten na een week de kopjes reeds mismoedig hangen. Ik werd, en u kent mij als een optimist met positieve levensinstelling,  op slag dusdanig van slag dat de rest van de dag wenend werd doorgebracht.  En dat mag nooit de bedoeling zijn van uw duur aangeschafte en milieubelastende gekweekte blommetjes.

   Ooit had ik het zo waanzinnig druk dat ik bloemen en planten verwaarloosde. De grond die de planten moest voeden was nog droger dan een beschuitje dat een week in het Saharazonnetje had gelegen. De bloemen op vaas waren uitgedroogd en waaiden bijkans weg dra er een tochtje door het huis trok. Zo kon het niet langer en daarom had ik gansch de woonstee voorzien van kunststof planten en bloemen.  Ze staan er nog. Er zijn oppassers geweest die tijdens mijn afwezigheid de zijdebloemen en planten van water voorzagen en regelmatig verwonderden mensen zich over de prachtige uitstraling en goede verzorging  van plant en bloem. Nou. Dus.