V R E K K E N P A G I N A
Consuminderen, bezuinigen en besparen met een knipoog.
   Aangepast zoeken
   Snelkookpan

   In een snelkookpan kookt water pas bij 118 graden. Dat komt door de verhoogde druk in de pan. Als gevolg daarvan neemt de kooktijd tot wel 2/3 af. Aardappelen kunnen in 10 minuten gaar zijn.

   Daarnaast blijven geur, kleur, vitamines en smaak, als resultante van de verkorte bereidingstijd, beter bewaard.

   Natuurlijk zijn er ook nadelen te noemen aan het gebruik van snelkookpannen. Bij korte kooktijden heeft de inzet van deze pannen wenig zin omdat de pan eerst onder druk moet komen te staan en dat duurt nu eenmaal een wijle. Stoom kan ontsnappen en brandwonden veroorzaken: zorg dus voor deskundig gebruik en houdt het verre van kinderen.

   Koken met de snelkookpan bespaart tijd en geld. Kijk eens onderin uw aanrechtkastje of er niet toevallig nog ergens een werkloze snelkookpan staat want op de een of andere manier zijn er veel verkocht maar weinig in gebruik. Ook op webzijdes die gebruikte artikelen verkopen staan veel van deze pannen te koop en mogelijk dat uw lokale kringloopwinkel voor u iets in petto heeft. Let wel op dat u een goed, en niet te oud, exemplaar koopt.

   Kortom: om sneller energiebesparend te koken met meer smaak en kwaliteit, gebruikt u een snelkookpan. Maar laat u goed voorlichten over gebruik. Op deze (u wordt geacht hier te klikken) site vindt u meer informatie.