V R E K K E N P A G I N A
Consuminderen, bezuinigen en besparen met een knipoog.
   Aangepast zoeken
   ANWB Verkoopservice: de Vrek oordeelt niet maar vindt er wel iets van.

   Binnenkort ook voor paarden, ossen en andere trek-, rij- en lastdieren.

   Wilt u uw auto verkopen? Pas dan goed op wanneer u de verkoopservice van de ANWB wilt gaan gebruiken want, hoe zal ik het netjes zeggen, u doet zich mogelijk tekort. Ik ga even met de deur in huis vallen en u kond doen van een voorval dat het feest des levens kan verstoren indien u gevoelig bent voor tegenslag of weerstand. Neem een glaasje drinken met een half iets van het één of ander en kom er gezellig bij.

   Leuk: de Vrek vertelt een verhaaltje.’ En zo is het maar net.

   De Vrek wenste afstand te doen van één zijner automobielen. Omstanders en andere aanbidders van uw spaarzame vrind attendeerden hem op de ‘ANWB Verkoopservice’. Dat klonk vertrouwd. De ANWB is toch een beetje de nationale handige oom die bij nacht en ontij voor de familie klaarstaat. De ANWB neemt uw tweedehands auto gegarandeerd af voor een gegarandeerde vaste prijs en doet zulks binnen twee dagen. Het werkt via internet zo te zien heel gemakkelijk. De Vrek kreeg direct een niet-onhandelbaar bod van € 4.500,00 (inclusief de belasting op de toegevoegde waarde) maar dit werd door mij onmiddellijk weggehoond als niet ter zake doend. Het bod voelde als een persoonlijke belediging. Alsof een sigarenroker mij op mijn slechte adem zou wijzen. De wagen heb ik uiteindelijk van de hand gedaan, en de mensen kwamen hem daarvoor bij mij thuis afhalen, voor € 6.250,00. En zelfs dat vond ik aan de lage kant, maar vooruit met de geit of een ander dier naar keuze. De wagen is via Marktpl**ts (een geanonimiseerde website want anders wordt het teveel reclame) verkocht. De advertentie daar kost weliswaar het dubbele van de verkoopservice van de ANWB (daar kost het € 29,75) maar ik had hem binnen een week verkocht en daar werd het keurig voor bij mijn deur afgehaald. Bij de ANWB moest ik er nog 50 kilometer voor rijden en dan maar weer zien hoe ik thuis kwam. Maar het belangrijkste: ik heb dus 38 % meer gekregen voor mijn auto dan wanneer ik het via de ANWB verkocht zou hebben.  Om het aanmerkelijke verschil nogmaals te benadrukken, en daar wou ik het dan bij laten, € 1.750,00. Dat zijn bijna 100 flessen Korenwijn (= cadeautip).

   Oordeelt niet.

   Daarnet heb ik een heel stukje geschreven waarin ik behoorlijk aanmatigend een oordeel schreef over de ANWB. Maar terwijl ik het schreef werd ik overweldigd door warme mildheid en hoorde ik mijn gevoel prevelen: ‘Doe het niet Vrekjelief. Laat ze. Je bent de boodschapper en niet de rechter.’ En zo is het maar net. Kijk gerust eens op het internet naar ervaringen van anderen die wel een oordeel geven over deze ‘service’. Wilt u uw auto snel kwijt en kan het u niet schelen voor welke prijs, maak dan gebruik van de ANWB verkoopservice. In alle andere situaties beveel ik u zeer dringend aan, omdat ik nu eenmaal neutraal en meningvrij ben, om andere verkoopkanalen in te schakelen. Heb ik u ooit de verkeerde kant opgestuurd? Heb ik u ooit laten staan? Nou dan.