V R E K K E N P A G I N A
Consuminderen, bezuinigen en besparen met een knipoog.
      Aangepast zoeken
      Brander Mayonaise

      In ons kookrubriekje treft u hieronder het recept aan voor het maken van mayonaise a la Brander. 

      Als u nu de woorden 'Heuh?' of 'Wat?' denkt, danwel uitingen van gelijke strekking, dan bent u waarschijnlijk niet een in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw opgegroeide Groninger. Want daar toog men in die jaren met enorme proporties aan voorpret naar de gelijknamige cafetaria annex automatiek. Niet vanwege de patatjes, eierballen of nierbroodjes maar vanwege de volvette en onnavolgbare mayonaise die men daar serveerde.

      En u kunt het nu ook zelf maken door de onderstaande receptuur te volgen. Opdat het niet voor het nageslacht verloren gaat.

      Mayonaise van Brander

      4 Eierdooiers op kamertemperatuur.

      1 Theelepel zout.

      1 Eetlepel mosterd.

      2 Eetlepels azijn.

      'Worchestersaus' naar smaak toevoegen.

      Peper naar smaak toevoegen.

      Een paar scheutjes 'Maggi' en één liter slaolie (na het mengen toevoegen) ook op kamertemperatuur.

      Meng alles, behalve de olie, met de mixer.

      Voeg vervolgens de olie heel langzaam onder het mixen toe. Doe dit druppelsgewijs zodat het niet te dik wordt (want dan gaat u te snel)

      Start dan het proces als nieuw met eierdooier en azijn en als het dan wel lukt kunt u de mislukte mayonaise langzaam weer toevoegen.

      'Hier ergens werd het recept teruggevonden.'