V R E K K E N P A G I N A
Consuminderen, bezuinigen en besparen met een knipoog.
   Aangepast zoeken
   Vraag niet wat het kost, maar wat u er voor moet doen

   Vraag niet wat het u financieel kost maar wat u er voor moet doen en laten.

   Reken eens uit hoeveel uur u moet werken om het product dat u wenst aan te schaffen te bekostigen. Is het u de aanschaf waard wanneer u zich voor aluminium velgen van uw wagen meerdere weken in het zweet moet werken? Bent u bereid om  die extra dure jas te kopen in de wetenschap dat u daar wellicht een halve week extra voor aan de slag moet? Heeft u er geen bezwaar tegen om uw werkgever een uur lang ten dienste te zijn wanneer u bij een goedkopemeukwinkel een setje houten letters ziet staan die u dan thuis in de vensterbank zet om ze na twee jaar in de afvalbak te deponeren omdat iedereen houten letters die het woord ‘love’ of ‘voel’ of ‘velo’ (voor rijwielfetisjisten) uitbeelden in huis heeft?

   Als het antwoord 'ja' is dan zou ik het misschien doen als ik u was. Maar neem het in elk geval eens in overweging omdat het antwoord achteraf ook wel eens 'nee' zou kunnen zijn.

    

   Toen goed tot me doordrong dat ik er 3618 jaar voor moest werken zag ik af van de aanschaf: