✔️Besparen ✔️Duurzaam ✔️Lifestyle ✔️Bespaartips

Leefstijl en Gezondheid

Wilt u werken aan uw persoonlijk geluk?

 

Wilt u geen geld uitgeven aan dure medicijnen, afslankpillen, springtouwen, goeroe's, sportscholen of coaches ?

Wilt u wel resultaat?

Start dan deze 11 weken durende sessie die u op gang kan helpen. Het doel is gewichtsafname, maar in feite boeit dat in het geheel niet. Want een beter gevoel over uzelf, wat meer energie en geluk is eigenlijk het allermooiste. Stel uw eigen doel en ga met uw Vrek op pad. Kijk waar u uitkomt. En of u 10 kilo gewicht verliest of 2 of niets  is uiteindelijk niet waar het om gaat.

 

Ga vanaf nu iedere week één van de onderstaande documenten, in de juiste volgorde, openen en dus nadrukkelijk niet alles (of deels) tegelijk. Stapje voor stapje want dan breekt het lijntje niet, maar doet u wel aan de lijn. Hahaha. Lachen hoor.

 

Begin met het inleidende document en bereid u mentaal voor. Volg de (niet al te uitgebreide en eenvoudig toe te passen) instructies en neem één stapje tegelijk. Bekijk dan over een weekje of 11 wat het voor u gedaan heeft. 

 

Tot besluit wens ik u alvast veel plezier tijdens uw reis. 

 

Noteer uw goede voornemens en deel ze.

 

Alle goede voornemens die hij/zij heeft wil de mens ten principale tot uitvoer brengen. De reden hiervan is dat uitzicht op een betere glorieuze toekomst ons ten diepste motiveert. Daarom maken we een plan, vertellen het aan anderen zodat de sociale druk toeneemt en we nemen ons elke dag voor aan het plan te gaan werken. ‘Zo rollen wij’, zegt de jeugd heden ten dage. Weest te allen tijde gedisciplineerd in het behalen van uw doelen. Want zonder discipline vaart niemand wel.

Wat heerlijk, alle opties voor een bloeiende en gezonde toekomst liggen voor ons open. En alleen wij zelf kunnen deze opties verzilveren. Wanneer we niet werken aan onze goede voornemens kunnen we enkel onszelf de schuld geven wanneer we geen resultaat behalen. U bent de kapitein van uw eigen boot. U bent de baas. U bent Master of the Universe: onoverwinnelijk! En anders doet u maar even net alsof. Maar serieus mensen: goede voornemens werken alleen als we eraan werken. Probeer ze actief te houden in uw hart en in uw hoofd. Schrijf op welke doelen u wilt bereiken. Maar niet meer dan twee tegelijk. Anders wordt het een te zware opgave. Stoppen met roken en geld besparen gaat prima samen. Maar stoppen met roken, afvallen, geld besparen en meer boeken lezen (om maar wat voorbeelden te noemen) tezamen gaat niet lukken. Probeer eerst eens één of twee reële doelen te halen. Werk aan die doelen en zorg dat u trots bent op u zelf.

Niet teveel want anders breekt het lijntje.

Als u teveel veranderingen in één keer tot stand wilt brengen zult u, vervelend genoeg, falen. Door de jaren heen opgebouwde routines zijn moeilijk te doorbreken. Meerdere routines tegelijk doorbreken is een vrijwel onmogelijke opgave. Elke reis begint met kleine stappen. Veel kleine stappen maken de reis. Wees de reis. Ben Zen!

 

👇Op een naburig hemellichaam, zoals u hieronder bevestigd ziet, is inmiddels een krater vernoemd naar uw grote bespaarvriend.👇

 

Hoewel de naam anders doet vermoeden is het slecht tuinieren op dodenakkers.

De Ieren waren lang geleden erg verknocht aan hun aardappelen, maar realiseerden zich te laat dat aan monocultuur grote nadelen zijn verbonden. Meer dan één miljoen Ieren stierven de hongerdood, rond het jaar 1850, omdat de aardappeloogst mislukte. Het was tevens voor velen de aanleiding om het groen-groen-groen-groen-knollen-knollen-land te ontvluchten en de parmantig zittende haasjes achter zich te laten. Gelukkig bleef Sean O’Prah wel. Sean was vroeger een wildebras hetgeen zich onder meer uitte in het willekeurig tot moes slaan van mensen en het in brand steken van hun huizen. En dat was tijdens één van zijn vrolijke buien. U wilt niet weten, en ik ga het u ook niet vertellen, wat hij deed als hij eens met het verkeerde been uit bed was gestapt. Néé, echt niet. Sean was ook geen beste kok. Aardappelen at hij ongeschild en rauw op. Net als kippen. Hij is ook eens gezien met een varkenspoot in zijn mond terwijl het dier op zijn andere drie poten luid krijsend een heenkomen zocht. Gekke Sean.

'Vertel snel verder goedheiligman.', hoor ik u denken.

Hij werd verliefd op Kayleigh en zij op hem. Een mooi en lief herderinnetje met amandelvormige ogen, maar verder was ze een plaatje. Kayleigh liet Sean ervaren dat het leven ook een zachte kant kan hebben. Rust, regelmaat en rijstebrij zo u wilt. Sean wilde haar niet kwijt en wist dat zijn gedrag enige aanpassing behoefde zodat zijn liefde voor haar beantwoord zou blijven. Mensen tot moes slaan, plunderen en vernielen behoorde tot het verleden. Sean ging plots boodschapjes doen voor oude Ieren, werd een bekwaam volksdanser en richtte een vereniging ter bescherming van inheemse slangensoorten op. Hij werd geliefd. En dat deed hem goed. Sean begon ook ineens te tuinieren omdat het wroeten in de aarde hem zoveel rust bracht en omdat ze de opbrengst goed konden gebruiken. Hij plantte pardoes allerlei andere knollen dan die des aardappels in de grond. Hij experimenteerde met uien, prei, bonen, pompoenen, pastinaak, sla en spinazie. In het voorjaar legde hij een aardbeienveld aan en kweekte hij frambozen, kruisbessen en bramen.

Straks gaan we samen zingen. Doet u gezellig mee?

Kortom: hij was niet meer te houden. Aldus zorgde hij voor voldoende fruit en groente voor de hele gemeenschap. Ieder volgde zijn voorbeeld en het land kwam er weer bovenop. Kinderen zongen, onderwijl met veel plezier wiedend en schoffelend dat het een aard had, massaal het volgende lied (op de wijze van ‘Zeg ken jij de mosselman’ ):

Zeg ken jij de Moestuin Ier de Moestuin Ier de Moestuin Ier

Eerst sloeg hij alles tot moes na bier, moes na bier, moes na bier

Maar nu werkt hij als tuinier, als tuinier als tuinier

Zeg ken jij de moestuinier hij woont in de buurt van Galway

En dat schrijf ik alleen maar omdat ik u graag wil vertellen dat het hebben van een moestuin, hoe groot of klein ook, u zoveel levensvreugde kan brengen en erg veel geld kan besparen. Eten uit uw eigen tuin(tje) geeft veel voldoening en de smaak is navenant. Begin eens met een kleine bak (maak er zelf anders één van wat resten ongeverfd hout, koop niet die belachelijk dure bakken uit de doe-het-zelf winkels) en wat losse potten. Doe wat ervaring op en breid het langzaam uit. Huur eventueel een lapje grond op een volkstuincomplex. Moestuinieren is echt een geweldig leuke hobby, u ontmoet veel leuke mensen en voor u het weet bent u onafhankelijk in uw groente- en fruitvoorziening. Sean overleed, zo cynisch kan het lot zijn, doordat hij zich verslikte in een slak die zich in een krop sla had verstopt. Daarom deze subtip: maak uw groentes wel goed schoon, lieve mensen.

 

👇Appelmoestuinieren👇

👇Een stukje gastvrijheidsbeleving naar de mensen toe. Ter begroeting wordt u een glas kokende olie in het gezicht gegooid en uw bril kapot getrapt. Het zijn rare tijden mensen. 👇

Interessante links:

Praktische tips over bewegen en nog veel meer:

https://www.thuisarts.nl/gezonde-levensstijl/ik-wil-gezond-bewegen

Zoekt u een sportmaatjes om mee te sporten of te bewegen in uw regio?:

https://www.sportpartner.com/nl

Sporten en bewegen met een chronische aandoening:

https://www.sportzorg.nl/chronische-aandoeningen