Spaarcalculator

Download hier uw Spaarcalculator

 

Reken de opbrengst van uw spaargeld op korte en lange termijn zelf en uiterst gemakkelijk uit.

U wilt gaan sparen maar vraagt zich af of dit wel zinvol is. U wilt sparen en uitrekenen wat u nu daadwerkelijk aan rente ontvangt. U wilt gewoon eens weten: waar staan we over een x-aantal jaren met ons goede geld. Waar heb dat spaarzame gedrag van ons nou allemaal voor nodig gehad?

 

Reken het eens uit met deze Spaarcalculator die uw Vrek, de goedertierenheid zelve, u zomaar ter beschikking stelt.

 

 Klik hieronder om de spaarcalculator (een rekenblad in Excel) te downloaden.

 

Pas op: er bevinden zich in het rekenblad formules. Blijf wel kritisch op de manier waarop u het gebruikt. Want voor u eisenbahnknotenpunkt-hin-und-her-schieber kunt zeggen is er een formule verminkt en krijgt u een foutieve uitkomst.

 

Schakel eventueel 'bewerken' in als het rekenblad het niet mocht doen of blokkeert.

 

Veel plezier, inspiratie, warme gedachtes alsmede succes met uw spaarcalculator.

 

Spaarcalculator Vrekkenpagina V 12012021
Excel – 54,5 KB 1814 downloads

Vraag niet wat het u financieel kost maar wat u er voor moet doen en laten.

 

Reken eens uit hoeveel uur u moet werken om het product dat u wenst aan te schaffen te bekostigen. Is het u de aanschaf waard wanneer u zich voor aluminium velgen van uw wagen meerdere weken in het zweet moet werken? Bent u bereid om  die extra dure jas te kopen in de wetenschap dat u daar wellicht een halve week extra voor aan de slag moet? Heeft u er geen bezwaar tegen om uw werkgever een uur lang ten dienste te zijn wanneer u bij een goedkopemeukwinkel een setje houten letters ziet staan die u dan thuis in de vensterbank zet om ze na twee jaar in de afvalbak te deponeren omdat iedereen houten letters die het woord ‘love’ of ‘voel’ of ‘velo’ (voor rijwielfetisjisten) uitbeelden in huis heeft?

Als het antwoord 'ja' is dan zou ik het misschien doen als ik u was. Maar neem het in elk geval eens in overweging omdat het antwoord achteraf ook wel eens 'nee' zou kunnen zijn.

 

👇Toen goed tot me doordrong dat ik er 3618 jaar voor moest werken zag ik toch maar af af van de aanschaf:👇

De Vrekkenpagina: Besparen met een hoofdletter B (van bezuinigen).

 

Wij zijn uilskuikens !

Wat zou uw lichtend voorbeeld van het bespaarwezen graag eens een uurtje als vlieg op een muur van de bestuurskamer van een grootbank willen rondhangen. Naar alle waarschijnlijkheid zie ik dan een stel zelfvergenoegde types, half lallend door de Châteauneuf-du-Pape en een schaal met babydolfijntjes tot zich nemend (van die lieve kleine zachte onschuldige babydolfijntjes mensen, de schoften!), de spreekwoordelijke scheur in de broek lachen. En ik geef ze nog gelijk ook!

 

Want hoe onmetelijk naïef, goedgelovig en nonchalant is het volk dat het eigen zuurverdiende geld op een spaarrekening bij de grootbanken van het land blijft stallen. De grootbanken vermenigvuldigen het, door u en mij aan hen toevertrouwde spaargeld, vervolgens met een factor X door het weer op hun beurt uit te lenen aan, de eveneens door u en mij betaalde én in de benen gehouden, Centrale Banken. Het is een ingewikkeld en soms perfide systeem. Maar daarover een andere keer meer.

 

Gisteren heb ik onze spaarrekeningen bij de Rabobank en ING leeggehaald en een nieuwe rekening geopend bij een kleine bank waar we direct 2,46 % rente ontvangen die ook nog eens wekelijks uitgekeerd wordt. Dat was binnen een vloek en een zucht (van opluchting) geregeld! Tot een bedrag van € 100.000,00 is het spaargeld ook bij die voor ons nieuwe, vrij onbekende, bank verzekerd door Vadertje Staat. Leest u wel even de kleine lettertjes alvorens u overstapt? Rekent u het verschil in opbrengst maar even na op https://www.vrekkenpagina.nl/spaarcalculator. Handig en toch inzichtelijk.

 

Niets staat ons in de weg om de te ontvangen rente op het spaargeld méér dan te verdubbelen door over te stappen van een grootbank naar een kleine, de spaarder wél gunstig gestemde, spaarbank. En toch doen we het (meestal) niet. Mag ik dat onbegrijpelijk vinden? Ah, u vindt dat eigenlijk ook? Mooi.

Weest geen uilskuiken, tenzij het een wijze is.

Interessante links:

Persoonlijk Budget Advies van het Nibud:

https://www.nibud.nl/consumenten/persoonlijk-budgetadvies/