✔️Besparen ✔️Bezuinigen ✔️Consuminderen ✔️Bespaartips

Vervoer en Vakantie

Weg met de kabouters.

Wanneer u afscheid neemt van dat boodschappenwagentje dan bespaart u al rap (afschrijving, verzekering, belastingen, reparaties, APK-keuring, wegenwacht, onderhoud, brandstof) vele honderden euro’s per maand.

Natuurlijk is het handig om zo’n klein opdondertje voor de deur te hebben staan. De Vrek heeft zelf een klein opdondertje, zijnde een kaboutertje met hengel en puntmuts, bij de vijver neergezet opdat we dagelijks van een gratis vers visje kunnen genieten. Dat ziet er erg leuk uit maar je hebt er feitelijk niks aan. Hij heeft nog geen kibbeling gevangen. Onze kabouter is ook nog eens chronisch verkouden waardoor je de hele nacht genies hoort gevolgd door een ‘gezondheid’ van alle buren. Ik doe geen oog meer dicht.

De vraag is telkens maar weer: weegt het genot van die kleine opdondertjes op tegen de financiële vrijheid die u uzelf misgunt als u er voor kiest om een stapje lager op de vervoersladder te gaan staan. Weg met die tweede auto en ontspan. Crisis? Keuzes!

U mag thans dit stukje zelf thuis aanvullen met zinnen waarin de woorden ‘statusangst’, ‘milieu’, ‘opwarming’, ‘klimaatcrisis’, ‘ja maar’, ‘klimaatcrisisontkenners’, ‘complot’, ‘Bilderberg’, ‘IQ’, ‘kinderen’, ‘kleinkinderen’, ‘verantwoording nemen’ en ‘nounounou’ zijn verwerkt. Ik heb er even geen tijd voor nu want de kabouter heeft beet.